petek, 24. avgust 2018

Vedno nekaj novegaZbudili smo se ob 7.30 ter kot ponavadi najprej zajtrkovali. Nato smo se Žiga, Gašper, Luka ter bivši dijakinji Pia in Simona odpravili v zavetišče. Prva naloga je bila urediti parklje kozam. To poteka tako, da nekdo fiksira kozo, drugi pa ji privzdigne noge ter začne z urejanjem. Paziti moraš, da sta obe strani parklja enakomerni. Za tem smo se odpravili h konju, ki je imel poškodovano kopito. Veterinar Žiga je z brusenjem povrnil kopito v pravilno obliko ter ga nato še dobro razkužil ter obvezal. Nazadnje pa smo se lotili čipiranja oslov. Tudi tukaj nekdo fiksira osla, drugi pa mu čip vstavi na levo stran vratu.
priprava na fiksacijo
Po končanem opravilu smo se odpravili nazaj v apartma.
V kliniki pa smo se še drugi preizkusili v vstavljanju kanile. Bolj kot ne, je bilo prvič neuspešno, zato sem kanilo prepustila drugim. V teh dneh smo se naučili že marsikaj. Res me zanima kako bo proti koncu našega potovanja v Pafos?
Ker se nam ne da kuhati vsak dan so bili tisti v zavetišču pripravljeni prehoditi kar dolgo pot do klinike, kjer nas je pričakalo 10 pic. Vse smo pojedli kot za med. Nekateri med nami so prvič poiskusili pico z ananasom. Občutki so bili mešani. Po obilnem kosilu smo se komaj odpravili ponovno delat. Po delu smo se za spremembo šli kopat v morje, na poti do tja pa še doživeli večerno življenje Pafosa. Slučajno smo naletili še na nekakšno povorko različnih narodov, ki pa je bila polna glasbe in plesa. Ker pa so bili fantje spet lačni, si privoščili ciprško jufko. Naj bi bila izvrstna. Doma smo se vrgli v postelje in hitro zadramuckali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar