torek, 28. avgust 2018

Dela prost dan

Ponedeljka smo se že vsi zelo veselili, saj smo končno lahko dali možgane na "off". Brez zadržkov smo se zbudili ob 10. uri in po dolgem času vsi skupaj počasi pojedli zajtrk. Opoldne smo se odpravili proti glavni avtobusni postaji, medtem pa odkrili še velik kompleks katakomb. Bile so res nekaj zanimivega, saj stojijo zraven ceste. Vhod je videti le kot luknja v skali, za vhodom pa zagledaš ogromno skalno dvorano. Iz dvorane vodi nešteto hodničkov, ki peljejo do manjših grobnic.
Katakombe
Neverjetno! Ob dveh smo imeli avtobus in smo morali hiteti, da smo ga ujeli. Po slabi uri vožnje v avtobusu, ki je kot ljubljanska trola smo že komaj čakali, da izstopimo. Končno plaža. Modro morje, plaža iz drobnih kamnčkov, za nami ogromen balvan pokrit z zelenjem, rahel veter, ki piha iz vode. To je Afroditina plaža.
Vržemo se v hladno morje in se posončimo na plaži. Za razgled pa splezamo še na Afroditino skalo. Čas je minil kot bi rekel keks in že smo lovili zadnji avtobus za domov. Ko smo prispeli na glavno avtobusno postajo smo v bližini zagledali še nekakšno utrdbo iz časa bizantinskega cesarstva. 
utrdba ob morju
Seveda smo jo šli pogledat. Ker se nihče ni javil za kuhanje kosila smo se z največjim odpravili v restavracijo s hitro prehrano. To je bilo naše kosilo. Za nami je bil še en naporen, a poln dan dogodivščin. Zjutraj se je bilo prav težko pobrati iz postelj in oditi na delo. Vendar so te misli kmalu odšle iz glave, saj smo se spet posvetili živalim.

Sarah Posl

Ni komentarjev:

Objavite komentar