četrtek, 30. avgust 2018

Nov sistem

Kakor ponavadi se nas je večina zbudila dobre pol ure čez šesto. Skupaj smo na hitro pojedli zajtrk. Nekateri so si privoščili celo jajca. Ker smo bili v svojem delu dokaj vestni, smo se razdelili po dva in dva. Dva sta šla takoj po zajtrku v zavetišče, dva pa sta odhitela proti kliniki. Ostala sta imela srečo, saj sta se lahko vrnila v postelji in do dvanajste preživela lažerno. V kliniki se je po novem delo začelo ob pol osmi uri s čiščenjem kletk in sprehajanjem psov. Po 2 urah čiščenja smo začeli z delom, ki smo ga bili že vajeni od prejšnega tedna; priprava psov na sterilizacijo oziroma kastracijo. Ker smo bili že utečeni je delo potekalo hitro, a seveda tudi učinkovito. Pri sterilizacijah so sodelovali tudi tuji študentje. Ob pol enih smo se dijaki v ambulanti zamenjali. Tista, ki sta delala dopoldne sta odhitela domov kuhati hrano za vsa lačna usta, ki so prišla domov zvečer.
tik pred operacijo
V zavetišču so skrbeli za urejena kopita in parklje. Ker pa vseeno ni bilo toliko živali so preostali čas skrbeli za urejeno in čisto okolico zavetišča. Vsak dan so konji, ki ima absces, nogo previli in očistili z jodom.
Po dolgem dnevu ter vročini se je bilo več kot odlično vržti v bazen in zaplavati nekaj zamahov. Medtem je bilo kosilo že pripravljeno in nasitili smo se do polnega. Kaj kmalu je bil večer in preživeli smo ga ob kartah enke in remija. Zdelani od dolgega dneva smo se vrgli v postelje in zelo hitro zaspali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar