ponedeljek, 20. avgust 2018

Pot na Ciper


V petek, nekaj minut po 10 uri zvečer, smo se družba 6 dijakov pod vodstvom Blaža in Žiga usedli v kombi GoOptia. Po dobrih 6 urah naporne nočne vožnje smo prispeli na letališče v Budimpešti in se brez velikih posebnosti ukrcali na letalo.
Bolj kot ne, smo utrujeni prispeli v turistično središče Cipra; v mesto Pafos.
Pafos je sestavljen iz starega in novega dela. Stari del mesta je bil med vladavino cesarja Avgusta porušen zaradi potresa, a kasneje uspešno obnovljen. V Starem Pafosu naj bi po izročilu iz morja prišla grška boginja lepote in ljubezni, Afrodita. Mesto je bogato z arheološkimi ostanki, ki so vidni povsod po mestu. Torej, ko smo srečno pristali, smo se s kombijem odpravili do apartmajev, medtem pa  si ogledovali naravo. Narava je dokaj pusta, nekaj posušene trave, dreves in palm je videti.
Poleg narave pa je videti ogromno klasičnih mediteranskih hiš. Nato smo si šli ogledati zavetišče in kliniko za živali, kjer bomo v naslednjih 14 dnevih preživeli kar nekaj časa. Po ogledih smo se odpravili kupiti živež za naslednja dva dni, med potjo pa videli veliko ruševin in cerkev. Punci sva kuho prepustili fantom, izšlo se je zelo dobro. Za konec dneva smo se končno še vrgli v morje, kjer pa Afrodite ni bilo videti.

Sarah Posl

Ni komentarjev:

Objavite komentar