petek, 24. avgust 2018

Jajca za zajtrk

Današnji dan se je začel zgodaj zjutraj ob 6:00. Sonce še ni vzšlo mi pa smo bili že pripravljeni za akcijo. Saj bi bilo cudno ostati doma, ko pa je Žiga imel v planu kastrirati konja! Odpravili smo se v zavetisce, do ograde ter opazovali kako se strokovno konju ustavi kanilo ter ga odpeljali na mehko seno kjer je nato odšel v sanje. Ukrepati je bilo treba hitro. Konja smo ustrezno fiksirali za eno nogo, da slucajno nebi med anestezijo brcnil. Za ves poseg je veterinar Žiga potreboval 22 minut. Kastracija živali je zelo koristni poseg saj žival izgubi funkcijo izločanja spolnega hormona testosterona, ki lahko vodi v agresivno vedenje. Žival pa tudi nemore imeti nezaželjenih potomcev. Po posegu se je konj hitro zbudil, dobil antibiotike in analgetik ter skupaj s spremljavo odšel nazaj v ogrado.

Ura je nato bila že 8:00 in čas je bil, da se razvrstimo v skupini. Luka, Gašper in Maj so ostali v zavetišču, Aljaž, Pia in Sara pa so odšli na kliniko.
Gašper, Luka in Maj so v zavetišču pomagali Žigi pri oskrbi oslov in njihovih kopit ter jih pridno hranili z rožičem. Povprečni osel tehta 200kg zato bi se zlagali če bi rekli da smo jih z lahkoto fiksirali ter drzali. Enega smo skoraj zajahali 😛. Osli imajo precej slabo stanje s kopiti ampak na sreco smo osvezili in zbrusili vsa kopita tako da so se osli oddahnili, ko so z novimi čevlji stopili na tla.
Osli pa na zalost niso bili edini, ki so potrebovali čevljarja... na pomoč so klicale tudi koze, ki pa so radovedno gledale iz sosednje ograde. Žiga nam je pokazal kako s kleščami, klini in škarjami uredimo obupne parklje, ki so se že navihali navzgor in počez. Preostali dan smo preživeli s kozami dokler jim nismo popravili vse parklje.
poleg dela je vedno čas tudi za zabavo
Delo na kliniki pa je potekalo kot prejšne dni. Dijaki smo vedno bolj zverzirani in delo poteka mnogo hitreje. Mislim, da se profesorja s tem strinjata. Po 8 napornih urah dela, smo se po žgočem soncu privlekli domov s sestavinami za kuho. Tokrat smo jedli mehiško hrano. Tortilije so bile izvrstne. Siti od odličnega kosila nas je kar nekaj prebavilo tortilije v postelji. Iz spanca nas je zbudil Žiga in že smo leteli v bazen, kjer vsak večer preživimo dobro uro. V pričakovanju naslednjega dne smo ponovno brez problema šli spat.

Ni komentarjev:

Objavite komentar